Flag

Pomarančový venček

16 porcií
Jednoduché
90
Doprajte si pomarančovú pochúťku na adventnú nedeľu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pomarančový džús môžeme nahradiť čerstvo vylisovanou a scedenou šťavou z pomarančov.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
280 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
220 gcukor
štipkasoľ
100 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
3 ksvajce
140 mlpomarančový džús 100 %
130 mlolej
Na poliatie
150 mlpomarančový džús 100 %
150 gcukor
Na polevu
180 gcukor práškový preosiaty
3 PLpomarančový džús 100 %
Ešte potrebujeme
forma na venček (Ø 24 cm) alebo na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou, makom a kôrami. Pridáme vajcia, džús a olej a metličkou vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 50 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Na poliatie v kastróliku povaríme džús s cukrom na sirup.

3

Ešte teplý venček vo forme poprepichujeme na niekoľkých miestach vidličkou a prelejeme ho horúcim sirupom. Necháme ho vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme.

4

Na polevu v miske vymiešame cukor s džúsom dohladka a venček polejeme.

Náš tip

  • Pomarančový džús môžeme nahradiť čerstvo vylisovanou a scedenou šťavou z pomarančov.