Flag

Ricottový koláč s ríbezľami

12 porcií
Stredne náročné
120
Obľúbený tvarohový koláč bez korpusu hravo pripravíte so Zlatým klasom Dr. Oetker. S ríbezľami bude neodolateľný!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Koláč môžeme pripraviť aj s korpusom, na ktorý budeme potrebovať 150 g rozdrvených maslových sušienok (najľahšie rozdrvíme v pevnom vrecku dreveným valčekom) a 80 – 100 g roztopeného masla. Zmes utlačíme na dno formy, vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečieme 10 minút pri na 160 °C, vychladíme a naplníme tvarohovou náplňou pripravenou podľa návodu a postupujeme podľa popisu.
Náš tip
Ricottu môžeme nahradiť 400 g mäkkého tvarohu a 100 g kyslej smotany.
Náš tip
Aby voda počas pečenia nepresakovala do cesta, odporúčame formu dôkladne obaliť alobalom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach