Flag

Slivkový koláč s marcipánom

12 porcií
Jednoduché
50
Dokonalé prepojenie chutí Marcipánu, Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker a sliviek. To musíte vyskúšať!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto sliviek môžeme použiť jablká.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
300 gslivky
šťava z 1 citróna
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
Na cesto
200 gcesto lístkové
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne slivky nakrájame na mesiačiky. Vložíme ich do hrnca, pridáme šťavu z citróna a cukor a krátko podusíme. Potom rovnomerne rozložíme do maslom vymastenej tortovej formy. Marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka na plát s ø 26 cm a položíme na slivky.

2

Z listového cesta vyvaľkáme plát s ø 26 cm a položíme ho na marcipán. Povrch poprepichujeme pomocou vidličky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Koláč necháme mierne vychladnúť. Oddelíme nožom od formy a vyklopíme na podnos. Stiahneme papier a necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Miesto sliviek môžeme použiť jablká.