Flag

Špenátové slimáky

12 ks
Jednoduché
110
Dokonalé pohostenie pre každú návštevu s Droždím Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Slimáky si môžeme pripraviť aj z mrazeného špenátu a miesto syra feta možno použiť syr niva či iný plesňový syr.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlmlieko
50 gmaslo
300 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 KLcukor
1 KLsoľ
Na náplň
2 PLolej
2 strúčikycesnak
250 glistový špenát čerstvý
štipkasoľ
štipkakorenie čierne mleté
150 gsyr feta
Na potretie
1 ksvajce
Okrem toho potrebujeme
panvica
forma na muffiny (12 kusov)
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zohrejeme v kastróliku mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne v panvici rozohrejeme olej a rozotretý cesnak so špenátom krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme na kocky nakrájaný syr. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vyvaľkáme plát s rozmermi 30 × 40 cm. Nanesieme náplň a zrolujeme. Slimáky prenesieme do vymastených priehlbín formy reznou stranou nadol. Povrch slimákov potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Slimáky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Slimáky si môžeme pripraviť aj z mrazeného špenátu a miesto syra feta možno použiť syr niva či iný plesňový syr.