Flag

Sušienky s pečenými jablkami

asi 60 ks
Jednoduché
100
Vianočné sušienky, ktoré si zamilujete. Prepojenie chutí jabĺk, marcipánu, mandlí, hrozienok, Finesse Pomarančovej kôry a Vanilkového cukru Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
80 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
125 gmaslo zmäknuté
1 ksbielok
Na posypanie
200 gjablká (olúpaná a nakrájaná nadrobno)
100 gMarcipán Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
50 gmandľové plátky
50 ghrozienka
polovica KLškorica mletá
4 PLrum
Na potretie a posypanie
1 ksžltok
1 PLmlieko
50 gmandľové plátky
1 PLcukor práškový
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
2 plechy na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a bielok a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 40 minút do chladničky.

2

Na posypanie v mise zmiešame jablká, nastrúhaný marcipán, vanilkový cukor, kôru, mandľové plátky, hrozienka, škoricu a rum a odložíme bokom.

3

Na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme z cesta valček a nakrájame ho na kolieska s hrúbkou približne 5 mm. Pomocou štetca alebo pierka ich potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Jablkovo-marcipánovú zmes rozdelíme na povrch koliesok a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Sušienky necháme vychladnúť.

5

Vychladnuté sušienky poprášime práškovým cukrom.