Flag

Tekvicový koláč so syrovou náplňou

asi 12 porcií
Stredne náročné
100
slaný koláč sa arašidami
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na dochutenie náplne môžeme použiť rôzne druhy bylín.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
180 gmúka hladká
1,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
40 gcukor
1 ksvajce
75 gmaslo zmäknuté
Na náplň
750 gtekvica (napr. maslová)
50 garašidy pražené a solené
150 gšunka
200 gsyr tavený smotanový
štipkasoľ
2 ksvajce
20 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
valček na cesto
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a soľ. Pridáme cukor, vajce a maslo. Všetko spracujeme na jemne pomúčenej pracovnej ploche dohladka.

2

Z 2/3 cesta vyváľame placku, ktorú vložíme do vymastenej formy. Zo zvyšku cesta vyváľame váľok, uložíme ako okraj do formy a pritlačíme tak, aby vznikol okraj vysoký 3 cm.

3

Na prípravu náplne tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na malé kocky. Arašidy nahrubo nasekáme a šunku nakrájame na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme dohladka syr, soľ, vajcia a škrob. Ručne vmiešame kocky tekvice, oriešky a šunku, náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnúť vo forme, potom uvoľníme okraj a prenesieme na podnos.

Náš tip

  • Na dochutenie náplne môžeme použiť rôzne druhy bylín.