Flag

Torta s orechovou náplňou a snehovou čiapkou

asi 12 porcií
Stredne náročné
80
Zaujímavá jesenná torta z klasickej Bábovky Dr. Oetker plná orechov a prikrytá nadýchanou snehovou čiapkou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBábovky Dr. Oetker
0,5 baleniaFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
60 gmaslo zmäknuté
4 ksžltok
120 mlmlieko
4 ksbielok
Na náplň
150 mlmlieko
100 gcukor
100 gorechy vlašské mleté
50 gpiškóty detské mleté
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
Na potretie
2 ksbielok
100 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Bábovky Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s kôrou. Pridáme maslo, žĺtky a mlieko a vyšľaháme šľahačom na strednom stupni. Nakoniec zľahka vmiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Na prípravu náplne mlieko v kastróliku privedieme do varu. Odstavíme, pridáme cukor, orechy, piškóty a arómu. Zamiešame a necháme vychladnúť.

3

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme. Náplň nanesieme na spodný diel korpusu a uhladíme. Zakryjeme horným dielom a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

4

V mise z bielkov vyšľaháme šľahačom do polotuha sneh a postupne prisypávame cukor a vanilkový cukor a nakoniec vyšľaháme dotuha. Sneh prenesieme nad vodný kúpeľ a ešte šľaháme, aby bielky prešli tepelnou úpravou. Povrch torty ním potrieme a vložíme do rúry zapiecť pod gril, kým sneh trochu nezhnedne.

5

Tortu necháme vychladnúť.