Flag

Trasený Olé koláč s marhuľami

asi 12 porcií
Jednoduché
40
Ľahký vynikajúci koláč s marhuľami a krémom z Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
120 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gmúka polohrubá
0,5 baleniaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na krém
800 gkompót marhuľový
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1 balíčekTortové želé žlté Dr. Oetker
250 mlvoda
3 PLcukor
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
Picture - Tortové želé žlté Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom  elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny.

2

Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme dohladka. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Na prípravu krému zlejeme šťavu z kompótu a marhule necháme na sitku dobre odkvapkať. Do uzatvárateľnej nádoby vlejeme šťavu z kompótu, smotanu na šľahanie, Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzatvoríme a „hrkáme“ (trasieme) dokiaľ sa suroviny nespoja a nevznikne krém. Vzniknutý krém nalejeme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Pokladieme marhule.

4

Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, nalejeme na marhule v tenkej vrstve a necháme stuhnúť.