Flag

Tri druhy kakaového pečiva

asi 70 ks
Jednoduché
40
Kreatívne vianočné pečivo, ktoré poteší celú rodinu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 3 týždne.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
na špičku nožaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
125 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gmandle mleté
1 zarovnaná PLFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KLperníkové korenie
125 gmaslo zmäknuté alebo margarín
1 ksvajce
Na ozdobenie
2 zarovnané PLdžem marhuľový
0,5 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
1 zarovnaná KLcukor práškový
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom, mandľami, kôrou a korením. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na 3 diely. Z prvého dielu vytvoríme valček dlhý asi 25 cm a odložíme ho do mrazničky.

2

Druhý diel rozdelíme na polovicu, vytvarujeme valčeky dlhé asi 25 cm a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prstom vytlačíme uprostred valčeka priehlbinku po celej dĺžke tak, aby bola široká asi 3 cm a na koncoch zostal nestlačený okraj. Pomocou lyžičky nanesieme do priehlbinky džem.

3

Z tretieho dielu vytvarujeme valček a nakrájame ho na 24 dielikov. Z dielikov vytvarujeme rožteky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

4

Zmrazený diel cesta nakrájame na kolieska široké 1 cm a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plechy postupne vkladáme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Pečivo s džemom po upečení ihneď nakrájame na pásiky široké 2 cm. Rožteky a kolieska necháme vychladnúť. Rožteky ozdobíme polevou pripravenou podľa návodu na obale. Kolieska pocukrujeme.

Náš tip

  • V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 3 týždne.