Flag

Vegánsky krémeš

asi 9 porcií
Stredne náročné
80
Na nerozoznanie. Vegánska verzia tradičného krémešu so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
320 gcesto lístkové vegánske
Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlsójové mlieko
230 grastlinné maslo zmäknuté
90 gcukor práškový
1 PLrum
300 gvegánska smotana
Na dozdobenie
250 mlsójová smotana na šľahanie
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
60 gčokoláda horká
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát vo veľkosti 20 x 30 cm. Pláty nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vidličkou na niekoľkých miestach poprepichujeme a postupne upečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 210 °C

Teplovzdušná rúra: 190 °C

2

Pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť.

4

V mise vyšľaháme maslo s cukrom šľahačom do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý Zlatý klas. Pridáme smotanu a rum a vyšľaháme dohladka. Krém nanesieme na plát a rovnomerne rozotrieme.

5

Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na krém a uhladíme.

6

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a potrieme ňou druhý plát. Ihneď ostrým nožom plát nakrájame na 9 dielikov a nanesieme na šľahačku. Uložíme do chladničky stuhnúť.