Flag

Vegánsky zeleninový quiche

asi 12 porcií
Stredne náročné
80
Ľahký zeleninový quiche z cesta so Zlatým klasom Originál Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
180 gmúka hladká
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
0,5 KLsoľ
na špičku nožakurkuma mletá
3 PLvoda
90 gmaslo vegánske
Na náplň
1 PLolej
1cibuľa malá alebo 2 jarné cibuľky
50 gsušené paradajky v oleji nasekané
300 gzelenina rôzna (špenát, brokolica, ružičkový kel, pór, a pod...)
400 gtofu biele
20 gdroždie lahôdkové
70 mlmlieko rastlinné
1 zarovnaná PLZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 - 2 KLsoľ
3 strúčikycesnak
1 zarovnaná KLkurkuma mletá
Eště potrebujeme
koláčová forma (ø 24 cm)
panvica
ponorný mixér
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom, soľou a kurkumou. Pridáme vodu a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy a pritlačíme aj na okraje. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou.

2

Na prípravu náplne na panvici zahrejeme olej a na ňom restujeme cibuľu. Pridáme rajčiny, nakrájanú zeleninu a krátko podusíme. Odstavíme a necháme schladnúť. Tofu pomocou ponorného mixéru rozmixujeme. Pridáme droždie, mlieko, Zlatý klas, soľ, cesnak a kurkumu. Ponorným mixérom rozmixujeme. Môžeme ešte dochutiť akýmkoľvek korením podľa vlastnej chuti. Primiešame k zelenine na panvici a nanesieme na cesto do formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: asi 180 °C

Teplovzdušná rúra: asi 160 °C

3

Koláč podávame teplý alebo aj studený.