Flag

Veľkonočný koláč

asi 24 ks
Stredne náročné
60
Tvarohový veľkonočný koláč so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Koláč môžeme pripraviť z polovičnej dávky aj v tvare srdca. Forma sa dá objednať v našom e-shope.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
450 gmúka hladká
0,5 baleniaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
225 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
Na náplň
490 gkompót marhuľový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 kgtvaroh nízkotučný
350 gcukor
500 gmaslo rozpustené
6 ksvajce
2 baleniaZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Okrem toho potrebujeme
vykrajovacie formičky s veľkonočnými motívmi
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a vajcia a ručne vypracujeme hladké cesto. Z 1/3 cesta vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka plát. Vykrajovacími formičkami vykrajujeme veľkonočné motívy. Zvyšné cesto vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.

2

Na prípravu náplne necháme kompót na sitku dôkladne odkvapkať. V mise vyšľaháme tvaroh s cukrom, maslom, vajcami a práškom Zlatého klasu elektrickým ručným šľahačom nastaveným na stredný stupeň dohladka.

3

Na cesto naukladáme marhule oblou stranou nahor. Zalejeme náplňou a povrch ozdobíme vykrojenými veľkonočnými motívmi. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

4

Koláč necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Koláč môžeme pripraviť z polovičnej dávky aj v tvare srdca. Forma sa dá objednať v našom e-shope.