Flag

Vianočná štrúdľa s vanilkovou omáčkou

asi 8 porcí
Stredne náročné
180
Kombinácia jabĺk, orechov a brusníc a vône Vanilkového struku Dr. Oetker je v tejto štrúdli neodolateľná. Pochutiť si na nej môžete nielen počas Vianoc.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
80 gmúka hladká
45 govsené vločky
polovica KLškorica mletá
1Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
125 gmaslo zmäknuté
125 gtvaroh tučný
Na náplň
1jablko (nakrájané na malé kúsky)
1 zarovnaná KLškorica mletá
30 gcukor trstinový
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
50 gbrusnice sušené
5 PLorechy vlašské mleté
50 gmandľové plátky
Na omáčku
125 mlmlieko
4 zarovnané PLbrezový cukor
štipkasoľ
1Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
2 ksžltok
40 gmaslo
1,5 PLrum
Okrem toho
potravinárska fólia
plech na pečenie
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s vločkami, cukrom, soľou a dreňou zo struku. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

2

Na náplň v mise zmiešame jablko so škoricou, trstinovými cukrami a brusnicami.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát a posypeme mletými orechami. Potom na cesto rovnomerne nanesieme náplň a posypeme mandľovými plátkami. Na bokoch asi 2 cm prehneme a cesto opatrne zrolujeme. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme doružova.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

4

Štrúdľu necháme vychladnúť.

5

Na omáčku nalejeme 100 ml mlieka do kastrólika. Pridáme cukor, soľ a rozrezaný vanilkový struk a privedieme do varu. Odstránime struk. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky, zmes nalejeme do kastrólika a povaríme do zhustnutia. Potom odstavíme a vmiešame maslo a rum. Necháme vychladnúť.

6

Podávame s omáčkou.