Flag

Zimné jahody

asi 40 ks
Jednoduché
40
Rozprávkové jahody s vynikajúcou náplňou Dr. Oetker Puding aróma Jahoda.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto jahodového pudingu môžeme použiť Puding Originál s malinovou arómou Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
340 gmúka hladká
3 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Jahoda
160 gcukor práškový
2 ksvajce
200 gmaslo zmäknuté alebo margarín
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Jahoda
250 mlmlieko polotučné
150 gmaslo zmäknuté
100 gcukor práškový
50 gdžem jahodový
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
50 gkokos strúhaný
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
formičky na orechy alebo mušle
elektrický ručný šľahač
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Jahoda
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Jahoda
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pudingovými práškami a cukrom. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a gélovú farbu a ručne vypracujeme dohladka.

2

Cesto vtlačíme do vymastených formičiek a poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Pečivo necháme mierne vychladnúť a potom ho vyberieme z formičiek.

4

Na prípravu náplne uvaríme z pudingového prášku hustý puding, ale len s 250 ml mlieka a bez cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

5

Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a po častiach do neho zašľaháme puding. Nakoniec krátko zašľaháme džem a arómu. Vždy dve polovice zlepíme náplňou, odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

6

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kokos zafarbíme gélovou farbou. Končeky jahôd namáčame do polevy a ihneď obalíme kokosom. Necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Miesto jahodového pudingu môžeme použiť Puding Originál s malinovou arómou Dr.Oetker.