
Správne skladovanie štóly je kľúčom k tomu, aby si zachovala svoju vláčnosť a bohatú chuť. Tu sa dozviete, prečo štólu skladovať, ako ju správne zabaliť, kde ju uchovávať, ako ju zamraziť a čo robiť, keď začne vysychať.
Pri skladovaní sa aróma ovocia a korenia rovnomerne rozprestrie naprieč celým pečivom.

Po upečení nechajte štólu úplne vychladnúť na mriežke. Potom ju zabaľte najskôr do alobalu a následne vložte do uzatvárateľného vrecka. Tak si zachová svoju konzistenciu a nevyschne. Pri skladovaní na chladnom a suchom mieste vydrží čerstvá až 3 týždne.
Skladovanie štóly v chladničke nie je príliš vhodné – v chladničke štóla rýchlo vysychá. Lepšie je uchovávať ju v chladnej miestnosti.
Štólu možno výborne zmraziť. Dôkladne ju zabaľte do alobalu a vrecka. Rozmrazujte ju v obale pri izbovej teplote, ideálne cez noc. Pred podávaním ju môžete znovu posypať práškovým cukrom.
Po približne štyroch týždňoch začne štóla vysychať. V takom prípade ju môžete využiť napríklad na prípravu vrstveného dezertu alebo napríklad žemľovky.