
Baranček s makovými kučierkami
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame múku, práškový a vanilínový cukor, soľ a sušené droždie. Pridáme vlažné mlieko, vajce a ručne premiesime. Necháme 15 minút na teplom mieste kysnúť. Potom ešte raz premiesime, povrch poprášime hladkou múkou, prikryjeme a podľa potreby necháme 30-90 minút kysnúť.
Na prípravu náplne zmiešame v kastróliku mlieko s práškovým cukrom, medom, citrónovou kôrou a prevaríme. Odstavíme z platne, pridáme mletý mak zmiešaný so strúhankou a dobre premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
Z vykysnutého cesta odoberieme 1/3. Zbytok cesta vyvaľkáme na plát asi 30x40 cm (výška cca 1,5 cm). Plát potrieme makovou náplňou, zrolujeme a rozkrájame na kolieska široké cca 2 cm. Zo zbytku cesta vytvarujeme hlavu, nožičky a chvostík. Jednotlivé kúsky ukladáme na vymazaný plech do tvaru baránka. Potrieme rozšľahaným vajcom a ešte chvíľu necháme kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 - 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Súvisiace recepty

Trasená karamelová OLÉ roláda s orechmi

Snehuliaková torta

Valentínske sacher tortičky

Maková špirála

Banánové tartaletky s medovým krémom

Bazové rezy
