
Božie milosti
asi 50 porcie
Jednoduché
35
Tradičné fašiangové a veľkonočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Na cesto
250 g
múka hladká
1 zarovnané KL
250 g
maslo zmäknuté
250 g
tvaroh polotučný
Okrem toho potrebujeme
2 ks
plech na pečenie (30 x 40 cm)
ostrôžka
Príprava:
Celkovo:
35 min
Príprava :
15 min
Doba pečenia:
20 min
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
2
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta plát, ktorý ostrôžkou nakrájame na 50 rovnakých štvorcov. Prenesieme ich na plechy a uprostred ostrôžkou 2× narežeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
3
Po upečení ešte horúce pečivo obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Sacherova bábovka![]()

90 MinJednoduché
Sacherova bábovka
90 MinJednoduché
Sacherova bábovka
Vianočné vanilkové rožteky![]()

60 MinJednoduché
Vianočné vanilkové rožteky
60 MinJednoduché
Vianočné vanilkové rožteky
Zlaté sušienky![]()

25 MinJednoduché
Zlaté sušienky
25 MinJednoduché
Zlaté sušienky
Oriešková saláma![]()

160 MinJednoduché
Oriešková saláma
160 MinJednoduché
Oriešková saláma
Bostonské cupcakes![]()

45 MinJednoduché
Bostonské cupcakes
45 MinJednoduché
Bostonské cupcakes
Bratislavské makové rožteky![]()

55 MinJednoduché
Bratislavské makové rožteky
55 MinJednoduché
Bratislavské makové rožteky
Pečivo s vaječným likérom![]()

50 MinJednoduché
Pečivo s vaječným likérom
50 MinJednoduché
Pečivo s vaječným likérom
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach