Na prípravu cesta polevu rozpustíme podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme šľahačom z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme žĺtky. Vmiešame rozpustenú polevu a strúhanku. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie a korpus pozdĺžne prekrojíme. Na spodný diel natrieme džem a priklopíme ho vrchným dielom. Povrch a okraje potrieme zvyšným džemom.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a koláč dozdobíme.
Súvisiace recepty