
Domáce rezance s makom
asi 4 porcie
Jednoduché
35
Viete, že mak má vysoký obsah vlákniny, vápnika, železa a je zdrojom bielkovín? Je to superpotravina.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Na cesto
240 g
múka hrubá
2 ks
vajce
2 PL
voda
Príprava:
Celkovo:
35 min
Príprava :
25 min
1
Z múky, vajec a vody vypracujeme hladké cesto.
2
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta vyvaľkáme pomocou váľka tenký plát. Plát nakrájame na ľubovoľne široké rezance. Rezance necháme ľahko preschnúť.
3
Vo väčšom hrnci privedieme vodu do varu. Vložíme rezance a asi 10 minút povaríme. Potom rezance scedíme cez sitko a necháme odkvapkať.
4
Rezance podávame posypané makom zmiešaným s cukrom a poliate rozpusteným maslom.
Recipe Tips
Rezance si môžeme pripraviť do zásoby, ale musíme ich nechať dôkladne vyschnúť. Skladujeme v uzavretej dóze.
Tipy
Tip: Rezance si môžeme pripraviť do zásoby, ale musíme ich nechať dôkladne vyschnúť. Skladujeme v uzavretej dóze.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Vianočné marcipánové guľôčky![]()

20 MinJednoduché
Vianočné marcipánové guľôčky
20 MinJednoduché
Vianočné marcipánové guľôčky
Slávnostná pudingová torta![]()

100 MinJednoduché
Slávnostná pudingová torta
100 MinJednoduché
Slávnostná pudingová torta
Marhul’ovo-mandl’ové srdiečka![]()

65 MinJednoduché
Marhul’ovo-mandl’ové srdiečka
65 MinJednoduché
Marhul’ovo-mandl’ové srdiečka
Perníkové snehuliaky![]()

60 MinJednoduché
Perníkové snehuliaky
60 MinJednoduché
Perníkové snehuliaky
Domino![]()

50 MinJednoduché
Domino
50 MinJednoduché
Domino
Domáci kváskový mazanec![]()

120 MinJednoduché
Domáci kváskový mazanec
120 MinJednoduché
Domáci kváskový mazanec
Langoše s jablkami![]()

70 MinJednoduché
Langoše s jablkami
70 MinJednoduché
Langoše s jablkami
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach