
Kakaovo-smotanová torta
Zloženie
Príprava:
Na prípravu krému v kastróliku z mlieka, masla a múky uvaríme za stáleho miešania hustú kašu. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom, kakaom a vajcom šľahačom do peny. Potom postupne zašľaháme vychladnutú kašu.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou šľahačom do peny. Zľahka striedavo vmiešame tuhý sneh a múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, položíme na podnos a potrieme krémom.
Smotanu ušľaháme so Smeta-fixom šľahačom dotuha a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme po okraji. Povrch poprášime kakaom a odložíme do chladničky stuhnúť.
Z tmavej polevy vytvoríme pomocou váľka potiahnutého potravinárskou fóliou ozdobu.
Súvisiace recepty

Vianočná bábovka

Plnené proteínové lievance s banánom

Vianočné ozdoby

Marcipánové srdiečka

Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

Kakaová bomba
