V mise šľaháme asi 1 minútu žĺtka s olejom pomocou elektrického šľahača na najvyšších otáčkach. Pridáme cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Múku, Gustin a kypriaci prášok spoločne preosejeme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Sneh primiešavame striedavo s múkou do vaječnej peny (na najnižšom stupni otáčok), až vznikne hladké cesto. Cesto rovnomerne rozotrieme na celý plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do predhriatej rúry.
Doba pečenia: 11 - 13 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Po upečení vyklopíme plát na papier posypaný práškovým cukrom. Papier zospodu plechu pomaly z korpusu stiahneme. Korpus necháme vychladnúť.
Želatínu namočíme v šťave z 1 limetky doplnenej na 50 ml vodou. Kôru najemno nastrúhame. Tvaroh, kefír, práškový cukor, vanilínový cukor a nastrúhanú kôru šľaháme na najnižšom stupni otáčok elektrickým šľahačom do hladkej hmoty. Napučanú želatínu zahrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie prísť do varu!). 1/3 tvarohovej hmoty zamiešame do rozpustenej želatíny a dobre rozmiešame. Potom želatínovú zmes dobre rozmiešame metličkou do zbytku tvarohovej hmoty. Krém dáme do chladničky a necháme za občasného miešania vychladnúť
Upečený plát rozkrojíme na 5 dlhých pásikov (asi 6 cm širokých). Ak už náplň začala tuhnúť (netečie), odoberieme 2-3 PL do sáčku na zdobenie. Ostatnú náplň natierame na nakrájané pásy korpusu. Prvý natrený pás zatočíme ako slimáka a ďalšie pásy postupne naväzujeme ako do špirály. Do voľného miesta medzi pásy na okrajoch doplníme krém lyžicou.
Zbytkom krému potierame tortu po bokoch. Tortu ozdobíme po obvode tenkými polmesiačikmi limetky. Zdobiacim sáčkom vytvoríme z odobratého krému pri limetkách kopčeky. Tortu dáme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň 3 hodiny.
Súvisiace recepty