Flag

Plnené orechy

70 ks
Jednoduché
40
Obľúbené vianočné pečivo v modernom poňatí a v kombinácii s Čiernym kakaom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Čierne aj svetlé orechy pečieme spolu na jednom plechu, aby sme podľa svetlých rozpoznali, či je čierne cesto správne upečené. Orechy uchovávame v chlade. 
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gmúka hladká
120 gorechy vlašské
100 gcukor práškový
250 gmaslo zmäknuté
2 zarovnaných PLČierné kakao Dr. Oetker
Na krém
100 gmaslo zmäknuté
100 gcukor práškový
40 gorechy vlašské
Okrem toho potrebujeme
formička na orechy
plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orechami a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta zafarbíme kakaom. Cestá postupne vtlačíme do vymastených formičiek. Formičky rozložíme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Pečivo necháme krátko vychladnúť a ihneď ho vyklopíme z formičiek.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme cukor a orechy a vyšľaháme dohladka. Vždy svetlé a tmavé orechy zlepujeme krémom k sebe.

Náš tip

  • Čierne aj svetlé orechy pečieme spolu na jednom plechu, aby sme podľa svetlých rozpoznali, či je čierne cesto správne upečené. Orechy uchovávame v chlade.