
Srdce z červeného vína
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne zašľaháme vajcia, každé asi ½ minúty. Pridáme víno a múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom a škoricovým cukrom a vymiešame dohladka. Nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Korpus necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť, potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Na polevu do misy preosejeme práškový cukor. Prilievame toľko vína, aby nám vznikla hladká poleva. Potrieme celé vychladnuté srdce a polevu necháme stuhnúť.
Na ozdobenie ¾ marcipánu zafarbíme červenou farbou a vytvoríme z neho ružičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou farbou a vytvoríme lístky. Potom nimi ozdobíme povrch torty.
Súvisiace recepty

Jablková nepečená torta

Makové hviezdičky

Marhul’ovo-mandl’ové srdiečka

Vianočné linecké pečivo

Srdce Pavlova

Srdce á la krémeš s ovocím
