
Veľkonočná torta
Zloženie
Príprava:
Na prípravu v mise zmiešame múku s kakaom, soľou, kypriacim práškom, sódou a cukrom. Pridáme vajcia, olej, kávu, vanilkovú pastu a smotanu na šľahanie a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme syr, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a vyšľaháme dohladka. Náplňou zlepíme časti korpusu a potrieme povrch a strany torty. Z fondánu vykrojíme zajačikov, obložíme ich po obvode torty a zviažeme mašľou. Na vrch poukladáme kvetinky. Tortu odložíme na 1 h do chladničky.
Súvisiace recepty

Francúzsky jahodový koláč

Bezgluténové brownies s Gustinom

Bezgluténové BB keksíky

Bezgluténové košíčky s krémom

Veľkonočná mrkvová bábovka

Veľkonočné bábätká
