Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, mlieko a vymiešame dohladka.
Približne 2/3 cesta nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Do zvyšného cesta vmiešame kakao a mlieko a dôkladne premiešame. Nanesieme na svaté cesto a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie.
Vložíme do predhriatej fritézy a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a odstránime papír na pečenie.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a koláč polejeme. Posypeme čokoládovými kúskami a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie