Na prípravu krému v kastróliku uvaríme pudingový prášok s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
V mise vyšľaháme mascarpone s cukrom a po častiach do neho zašľaháme vychladnutý puding.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom mixérom do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme orechy zmiešané s múkou, kypriacim práškom a soľou. Nakoniec vmiešame rum, kávu a mlieko a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vo forme ochladnúť. Potom ho vyklopíme na podnos a necháme úplne vychladnúť.
Povrch korpusu potrieme džemom.
Krém nanesieme na korpus potretý džemom a uhladíme.
Orechy nanesieme na povrch krému a odložíme do chladničky najlepšie do druhého dňa.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie