Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím, kypriacim práškom a cukrom. Pridáme mlieko a olej a ručne vypracujeme na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát vysoký asi 1 cm. Plát potrieme zmäknutým maslom a posypeme cukrom zmiešaným so škoricou, kardamómom a škoricovým cukrom. Plát preložíme na tretiny a ostrým nožom nakrájame na 15 rovnakých pásikov. Z pásikov vytvoríme pletence.
Pletence nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 20 minút kysnúť.
Každý potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom rozšľahaným v mlieku.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na cukrový sirup v kastróliku zmiešame vodu s cukrom a povaríme. Ešte horúce pletence potrieme maslom a sirupom.
Na polevu uvaríme pudingový prášok s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Každý pletenec potrieme horúcim pudingom a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie