Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, pridáme maslo, žĺtok a mlieko a vypracujeme hladké cesto. Oddelíme 1⁄3 cesta, do ktorého zapracujeme kakao. Obidve cestá necháme odpočinúť v chladničke.
Na prípravu náplne vyšľaháme bielky na tuhý sneh a postupne zašľaháme 1 vanilkový cukor a polovicu práškového cukru.
Tvaroh vyšľaháme so zvyšným cukrom, druhým vanilkovým cukrom, žĺtkami, škrobom a arómou. Do vyšľahaného tvarohu zľahka vmiešame pripravený sneh.
Obidve cestá rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na tenký plát a z každého vykrojíme zajačikov. Zvyšným svetlým cestom vyložíme dno vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. Zvyšným hnedým cestom vyložíme okraje formy.
Na cesto rozprestrieme tvarohovú náplň a uhladíme. Na povrch pokladieme vykrájaných zajačikov a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 - 40 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a ozdobíme hotový koláč.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie