Bezgluténová malinová torta s mascarpone krémom

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Neodolateľná letná kombinácia so Zlatým klasom bezgluténovým Dr. Oetker.

12 porcií

pre zkúsených 80 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Bezgluténová malinová torta s mascarpone krémom

Na cesto:

6 ks bielok
štipka soľ
180 g cukor kryštálový
6 ks žĺtok
6 PL olej
4 balenia Zlatý klas bezgluténový Dr. Oetker (40 g)
0,5 balenia Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
0,5 KL Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker

Na krém:

100 g čokoláda biela
250 g smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
250 g mascarpone
150 g smotana kyslá (15%)
3 PL cukor práškový

Na rozvar:

300 g maliny (môžu byť aj mrazené)
1 - 2 PL voda
2 PL cukor kryštálový
0,5 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker

Na ozdobenie:

125 g maliny čerstvé

Okrem toho potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
papier na pečenie
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na rozvar z malín v menšom hrnci zahrejeme maliny s vodou, kryštálovým cukrom a vanilkovou arómou. Za občasného miešania varíme kým sa nám maliny nerozvaria (prípadne ich roztlačíme vidličkou).

2

Vo väčšej mise vyšľaháme bielky so štipkou soli. Keď je sneh polotuhý, po lyžiciach na najvyšších otáčkach zašľahávame cukor, až kým sa nezačnú tvoriť na metličkách špičky a sneh nebude dostatočne tuhý. Do zmesi pridáme 1 žĺtok a zašľaháme na nízkych otáčkach, pridáme 1 PL oleja a opäť zašľaháme. Postup opakujeme kým neminieme všetky žĺtky a  olej. Zlatý klas zmiešame s kypriacim práškom. Suchú zmes opatrne pridávame do vyšľahanej zmesi a stierkou alebo vareškou cesto premiešame tak, aby sa bielková zmes čo najmenej porušila. Na záver pridáme citrónovú kôru.

3

Rúru vyhrejeme na 160 °C (odporúčame spodný a horný ohrev, nie teplovzduch). Rošt v rúre umiestnime tak, aby bola tortová forma pri pečení v strede rúry. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie tak, že na spodnú časť tortovej formy položíme papier na pečenie, obruč zatvoríme a prebytočný papier po stranách odstrihneme. Boky tortovej formy vymastíme. Cesto vylejeme do tortovej formy vložíme do vyhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 40 minút

4

Cesto vyberieme z rúry a necháme 5 min. odstáť na mriežke. Potom ostrým nožom oddelíme korpus od bočných strán formy a necháme chladnúť aspoň 1 hodinu.

5

Na krém rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a necháme schladnúť na izbovú teplotu. Mascarpone v inej miske premiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu, bielu čokoládu a krém dôkladne premiešame. Podľa chuti dosladíme práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme do peny. Šľahačku po častiach opatrne stierkou zamiešame do krému a odložíme do chladničky na 30 minút chladnúť.

6

Korpus pozdĺžne rozrežeme na dve časti. Ak sa v strede korpus vydul, vrchnú časť zrežeme do roviny. Spodný diel potrieme polovicou rozvaru, na ktorý nanesieme tretinu krému takmer po okraj. Na krém rozložíme niekoľko čerstvých malín a zarovnáme krémom. Druhý korpus potrieme na reznej strane rozvarom, priložíme na krém a zľahka pritlačíme.

7

Povrch torty potrieme zvyškom rozvaru. Zvyšným krémom potrieme vrch a boky torty a uhladíme. Ozdobíme malinami a hoblinkami bielej čokolády a odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Nutričné hodnoty na recept Bezgluténová malinová torta s mascarpone krémom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1478 kJ
353 kcal
992 kJ
237 kcal
Tuk 18.51 g 12.42 g
Sacharidy 31.46 g 21.11 g
Bielkoviny 3.84 g 2.58 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie