Flag

Čaro južného mora

asi 12 ks
Stredne náročné
50
s exotickým ovocím
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pri príprave krému so želatínou alebo stužovačom používame radšej zrelé a sladké ovocie. Kiwi, ananás, papája a figy nie sú vhodné. Kyslá tekutina z tohto ovocia bráni tuhnutiu želatíny a želé.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksvajce
200 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 mlpomarančová šťava alebo džús
150 mlolej
350 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 PLkokos strúhaný
6 PLrum
Na náplň
500 mlsmotana kyslá
3 PLcukor práškový
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
350 govocie exotické (pomaranč, banán, mango, karambola...)
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
4 PLrum
Na ozdobenie
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta ušľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Ručne vmiešame pomarančovú šťavu a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej hmoty. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a posypeme kokosom. Dáme do predhriatej rúry piecť.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Upečený korpus ihneď pokvapkáme rumom a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne ručne zmiešame kyslú smotanu, cukor a škoricový cukor. Ovocie nakrájame na malé kúsky. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Ihneď pridáme kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Pridáme nakrájané ovocie a ušľahanú smotanu a zľahka ručne zamiešame.

4

Hotovú náplň nanesieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 1 hodinu stuhnúť. Potom posypeme škoricovým cukrom a nakrájame na rezy.

Náš tip

  • Pri príprave krému so želatínou alebo stužovačom používame radšej zrelé a sladké ovocie. Kiwi, ananás, papája a figy nie sú vhodné. Kyslá tekutina z tohto ovocia bráni tuhnutiu želatíny a želé.