Flag

Čatní z bobuľového ovocia s horčicou

asi 4 poháre à 200 ml
Jednoduché
40
Netradičné čatní s ovocím krásne stuhne vďaka Želírovaciemu cukru so stéviou Dr. Oetker a skvele sa hodí na letné grilovanie.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na prípravu čatní môžete použiť tiež mrazené bobuľové ovocie. V takom prípade nechajte ovocie rozmraziť a použite aj získanú šťavu.
Náš tip
Podľa chuti môžete čatní krátko rozmixovať na pyré.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
asi 600 gbobuľové ovocie miešané (napr. maliny, černice, čierne a červené ríbezle)
100 mlvíno červené
asi 2 KLhorčica kremžská
1 polovica balíčkaŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
trochukorenie čierne mleté čerstvé
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1

Príprava ovocia

Bobuľové ovocie v prípade potreby umyjeme, preberieme a odvážime 600 g. Odmeriame 100 ml červeného vína.

2

Varenie čatní

Ovocie, červené víno a horčicu vo veľkom hrnci dobre premiešame so Želírovacím cukrom so stéviou. Pri občasnom miešaní privedieme do varu a aspoň 5 minút necháme variť, občas premiešame. Čatní dochutíme soľou a čiernym korením a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Na prípravu čatní môžete použiť tiež mrazené bobuľové ovocie. V takom prípade nechajte ovocie rozmraziť a použite aj získanú šťavu.
  • Podľa chuti môžete čatní krátko rozmixovať na pyré.