SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládovo-vanilkové mráčiky

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Krehké vianočné snehové pečivo s vanilkovým nádychom a s Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker a čokoládou.

asi 60 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládovo-vanilkové mráčiky

Na cesto:

3 ks bielok
80 g cukor
1 balíček Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
50 g cukor práškový preosiaty
10 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
100 g mandle nasekané
75 g čokoládové vločky alebo nadrobno nasekaná horká čokoláda

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Okrem toho:

elektrický ručný šľahač
2 plechy na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a postupne pridávame cukor zmiešaný s trstinovým cukrom. Potom opatrne vmiešame práškový cukor zmiešaný so škrobom, mandľami a čokoládou. Pomocou 2 kávových lyžičiek tvoríme hrudky vo veľkosti vlašského orecha na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 130 °C

Teplovzdušná rúra: 110 °C

Plynová rúra: 130 °C

Doba sušenia: asi 35 Minút

2

Rúru vypneme a tortu necháme v zatvorenej rúre vychladnúť.

3

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a vychladnuté pečivo postriekame.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládovo-vanilkové mráčiky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 130 kJ
31 kcal
1637 kJ
391 kcal
Tuk 1.69 g 21.11 g
Sacharidy 2.75 g 34.35 g
Bielkoviny 0.45 g 5.62 g