SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Donuty s punčovou polevou

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

veselé a hravé

20 ks

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Donuty s punčovou polevou

Na cesto:

350 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
štipka soľ
70 g cukor
1 KL Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
200 ml mlieko polotučné vlažné
1 ks žĺtok
35 g maslo roztopené
1 PL rum

Na polevu:

2 balíčky Poleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
2 - 3 PL mlieko
1 balenie Zdobenie pestré Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

panvica vysoká alebo fritéza
okrúhla formička na vykrajovanie s vlnitým okrajom (Ø asi 6 cm)
olej

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a kôrou. Pridáme mlieko, žĺtok, maslo, rum a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť.

2

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát vysoký asi 2 cm. Vykrajovačkami vykrojíme donuty (šišky). Prikryjeme ich utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

3

Vo fritéze alebo na panvici vo vyššej vrstve oleja donuty (šišky) smažíme z oboch strán do zlatista. Po usmažení necháme odkvapkať na papierovej servítke, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

4

Na ozdobenie pripravíme polevy s mliekom podľa návodu na obale. Donuty (šišky) namáčame do polevy a ihneď posypeme zdobením. Polevu necháme zatuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Donuty s punčovou polevou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 595 kJ
142 kcal
1218 kJ
291 kcal
Tuk 2.11 g 4.31 g
Sacharidy 28.17 g 57.49 g
Bielkoviny 2.54 g 5.18 g