SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablkový koláč s orechami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa :( )
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

k nedeľnej káve

asi 12 ks

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablkový koláč s orechami

Na cesto:

450 g jablká očistené a nastrúhané
šťava z 1 citróna
100 g orechy lieskové strúhané
200 g maslo zmäknuté alebo margarín
180 g cukor
2 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
3 vajce
300 g múka polohrubá
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipka soľ
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
polovica KL zázvor

Na posypanie:

100 g orechy lieskové nasekané
20 g cukor

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta jablká olúpeme a nahrubo nastrúhame na strúhadle. Do nastrúhaných jabĺk pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Nastrúhané lieskové orechy zmiešame s jablkami. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru dohladka. Postupne vyšľaháme po jednom vajci (každé vajce asi 1/2 minúty). Zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, škoricovým cukrom a zázvorom a v dvoch dávkach vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni.

2

Nakoniec do cesta vmiešame jablká s orechami. Cesto nalejeme na múkou vysypaný plech a uhladíme. Na povrch cesta nasypeme nasekané lieskové orechy a cukor. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

3

Koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Koláč odporúčame uchovávať v chlade max. dva dni.

Nutričné hodnoty na recept Jablkový koláč s orechami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1863kJ
445kcal
1302kJ
311kcal
Tuk 26.35g 18.43g
Uhľohydrát 48.46g 33.89g
Bielkoviny 7.07g 4.94g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.