Flag

Kapucínska torta

asi 12 porcií
Jednoduché
50
Kapucínska torta s vôňou kávy a krémom z Crème Olé príchuť vanilka Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Torta vyzerá skvelo, keď ju ozdobíme guľôčkami. Tie vytvoríme tak, že odrežeme malú časť korpusu, ktorú rozdrobíme a spojíme trochou krému. Obalíme v mletých orieškoch a ozdobíme tortu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gčokoláda horká
1 PLkáva silná
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
3 ksžltok
120 gcukor
100 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
30 gmúka hladká
30 gmúka polohrubá
50 gorechy vlašské mleté opražené
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 ksbielok
Na krém
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
2 PLkáva silná
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 18 cm)
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise nad parou rozpustíme čokoládu. Pridáme kávu, arómu, kôru, žĺtky a cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom zložíme z pary a vmiešame mak zmiešaný s múkami, orechami a kypriacim práškom. Nakoniec z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sneh, ktorý zľahka opatrne vmiešame do cesta. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s Crème Olé a cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. Potom zašľaháme tvaroh s kávou dohladka. Tortu naplníme časťou krému. Slabo potrieme povrch a strany torty.

4

Zvyšok krému nanesieme do cukrárskeho vrecka a dozdobíme povrch torty.

Náš tip

  • Torta vyzerá skvelo, keď ju ozdobíme guľôčkami. Tie vytvoríme tak, že odrežeme malú časť korpusu, ktorú rozdrobíme a spojíme trochou krému. Obalíme v mletých orieškoch a ozdobíme tortu.