Flag

Krtkova torta – Dúha

16 porcií
Jednoduché
60
Netradične pripravená Krtkova torta Dr. Oetker pre dobrú náladu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balenieKrtkove torty Dr. Oetker
100 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
75 mlmlieko
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
100 mlvoda
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Krtkove torty Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1

Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Nakoniec do cesta vmiešame čokoládové vločky.  Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 35 - 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na tortový podnos. Ostrým nožom zrežeme tenkú časť korpusu do roviny, ktorú v miske nahrubo rozdrobíme.

3

Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Náplň rozdelíme na 3 diely a každý zafarbíme inou farbou. Náplne na seba navrstvíme do kopuly a posypeme rozdrobeným korpusom.

4

Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.