SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Krtkova torta – Dúha

(0)
5 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Netradične pripravená Krtkova torta Dr. Oetker pre dobrú náladu.

16 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Krtkova torta – Dúha

Na korpus:

1 balenie Krtkove torty Dr. Oetker
100 g maslo zmäknuté
2 vajce
75 ml mlieko

Na náplň:

500 ml smotana na šľahanie (33%) vychladená
100 ml voda
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Nakoniec do cesta vmiešame čokoládové vločky.  Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: 170 °C

Doba pečenia: 35 - 40 Minút

2

Po upečení oddelíme okraj formy a korpus necháme vychladnúť. Korpus potom položíme na tortový podnos. Ostrým nožom zrežeme tenkú časť korpusu do roviny, ktorú v miske nahrubo rozdrobíme.

3

Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame do šľahačky. Náplň rozdelíme na 3 diely a každý zafarbíme inou farbou. Náplne na seba navrstvíme do kopuly a posypeme rozdrobeným korpusom.

4

Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Krtkova torta – Dúha

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 996 kJ
238 kcal
1214 kJ
290 kcal
Tuk 21.23 g 25.89 g
Uhľohydrát 7.58 g 9.25 g
Bielkoviny 2.89 g 3.53 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.