SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Lávový koláčik bez gluténu

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Teplý lávový koláčik s použitím bezgluténového BB pudingu Dr. Oetker.

3 - 4 porcie

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Lávový koláčik bez gluténu

Na cesto:

100 g čokoláda horká (aspoň 60%)
70 g maslo
2 vajce
40 g cukor krupicový
30 g BB puding kakaový bezgluténový Dr. Oetker (cca ½ vrecúška)
maslo na vymastenie formičiek
Holandské kakao Dr. Oetker na vysypanie formičiek

Na ozdobenie:

1 balíček Zmrzlina vanilková aróma Dr. Oetker
150 ml mlieko plnotučné
100 g zmes lesného ovocia – čerstvé čučoriedky a maliny
2 KL Vanilínový cukor Dr. Oetker
3 PL voda
1 balíček Šľahačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mlieko

Ešte potrebujeme:

Formičky na muffiny alebo malé zapekacie misky

preparation

príprava

1

Zapekacie mištičky vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Miešame metličkou, kým sa všetko nerozpustí a neprepojí, odstavíme a necháme aspoň čiastočne vychladnúť.  Vo väčšej mise vymiešame celé vajíčka s cukrom (stačí ručne). Postupne prilievame čokoládovú zmes. Nakoniec zapracujeme aj BB puding. 

2

Cesto naberáme lyžicou do formičiek. Položíme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým koláčik nechytí pevnejšiu krustu a začne sa odlepovať od stien. Trvá to okolo 10 minút, ale pozor na čas pečenia, vnútro sa môže prepiecť a nebude už správne tekuté. 

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

3

Po vybratí z rúry ešte necháme pár minút vo formičkách, potom vyklopíme a nakrojíme. Skvelo chutia s horúcim lesným ovocím. Môžeme použiť mrazené. Pridáme k nemu cukor a trochu vody a krátko povaríme.

4

Dezert je dosť chuťovo výrazný, preto sa k nemu na odľahčenie hodí vanilková zmrzlina a/alebo šľahačka. Obsah balíčka stačí vyšľahať so 150 ml mlieka na najvyššom stupni 3 minúty, potom zmes prelejeme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a uložíme na 30 min.do chladničky. Po vybratí z chladničky uložíme na 5 hod. do mrazničky.

Recept vznikol v spolupráci s food bloggerkou mozessavydavat.sk.

Nutričné hodnoty na recept Lávový koláčik bez gluténu

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2654 kJ
634 kcal
858 kJ
205 kcal
Tuk 40.94 g 13.25 g
Sacharidy 40.18 g 13.00 g
Bielkoviny 12.99 g 4.20 g