Flag

Letné veterníky

20 porcií
Stredne náročné
70
Vetrníky z Venčekov Dr. Oetker osviežia letné dni
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieVenčeky Dr. Oetker
125 gmargarín
250 mlvoda
3 ksvajce
Na krémovú náplň
1 baleniezmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov)
650 mlmlieko
150 gmaslo zmäknuté
60 gcukor práškový
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
2 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
2plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Venčeky Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
1

Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s margarínom, vodou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech vyformujeme veterníky (ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C


Počas prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame.

2

Veterníky necháme vychladnúť.

3

Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.

4

Náplň pripravíme so smotanou podľa návodu na obale.

5

Veterníky pozdĺžne prekrojíme. Na vychladnuté spodné časti veterníkov nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na krém. Zakryjeme vrchné časti veterníkov a pocukrujeme. Uchovávame v chladničke.