Flag

Makové kolieska

asi 35 ks
Jednoduché
35
Lahodné kolieska so 100 % Makom mletým a voňavou Finesse Pomarančovou kôrou Dr. Oetker sú výborné ako sušienky k čaju a tiež ako vianočné pečivo.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
220 gcukor trstinový
150 gmúka hladká
100 gmúka špaldová celozrnná
50 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
štipkaKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na dokončenie
orechy (mandle, lieskové, vlašské orechy, arašidy)
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 plechy na pečenie
papier na pečenie
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom šľahačom do peny. Vmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok, kôru a mak. Z pripraveného cesta urobíme pomocou 2 lyžičiek rovnako veľké kôpky na plech vyložený papierom na pečenie a na každú položíme kúsok orecha. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Dávame pozor, aby boli stále mierne mäkké (čím dlhšie sa pečú, tým sú tvrdšie). Pre jednoduchšie zloženie kolieska z papiera na pečenie použijeme malý nôž

3

Upečené kolieska zložíme z plechu a necháme vychladnúť.

4

Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, ak sú tvrdšie, postupne zmäknú.