SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mandľové trifle s broskyňami a marcipánom

(0)
3 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Chutný jogurtový dezert s Pudingom Originál mandľová aróma Dr. Oetker si všetci obľúbia!

4 porcie

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Mandľové trifle s broskyňami a marcipánom

Prísady:

1 balíček Originál puding aróma mandľa Dr. Oetker
500 ml mlieko
2 zarovnaná PL cukor trstinový
240 g kompót broskyňový po odkvapkaní
200 g jogurt biely polotučný
2 PL med tekutý
3 PL mandľové lupienky
100 g oriešková granola

Na ozdobenie:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker
1 balenie Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1 balenie Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenie Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
50 g oriešková granola

Ešte potrebujeme:

4 ks poháre
4 špajdlí

preparation

príprava

1

Na prípravu dezertu uvaríme puding s mliekom a trstinovým cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Broskyňový kompót necháme na sitku dôkladne odkvapkať, a potom broskyne nakrájame na malé kúsky. V mise zmiešame grécky jogurt s medom a mandľovými plátkami.

2

Na dno pohárov rozdelíme nakrájané broskyne. Ďalej navrstvíme orieškovú granolu a puding a nakoniec zalejeme jogurtovou zmesou. Poháre uložíme asi na hodinu do chladničky.

3

Na ozdobu zafarbíme gélovými farbami marcipán, vytvarujeme z neho rôzne zvieratká alebo kvetinky, ktoré napichneme na špajdle. Dezert podávame posypaný granolou a s ozdobu na špajdli.

Vyskúšajte aj bezlaktózový variant tohto dezertu: Bezlaktózové mandľové trifle s broskyňami

Nutričné hodnoty na recept Mandľové trifle s broskyňami a marcipánom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1993 kJ
476 kcal
590 kJ
141 kcal
Tuk 10.99 g 3.25 g
Sacharidy 42.57 g 12.60 g
Bielkoviny 6.51 g 1.92 g