na recept Mangovo-avokádová zmrzlina
1 | mango zrelé |
1 ks | avokádo zrelé |
2 KL | citrónová šťava |
15 g | cukor práškový preosiaty |
1 balíček | Vanilkový cukor Dr. Oetker |
2 PL | med tekutý |
1 KL | rum |
250 g | smotana kyslá |
ovocie |
Mango rozpolíme, vyberieme kôstku. 1/2 polovicu manga rozkrájame na drobné kocky, druhú uschováme na ozdobu. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu, ktorú vidličkou dobre roztlačíme spolu s mangovými kockami. Pokvapkáme citrónovou šťavou, a ihneď s cukrom, vanilkovým cukrom, medom, rumom a kyslou smotanou rozotrieme na hladký krém.
Do pripravenej misky naplníme mango-avokádový krém a dáme na 3 hodiny zamraziť. Ideálne cez noc.
Zmrzlinu rozdelíme do misiek, ozdobíme nakrájanou druhou polovicou manga a ľubovoľným ovocím.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
599kJ 143kcal |
645kJ 154kcal |
Tuk | 10.44g | 11.23g |
Uhľohydrát | 9.25g | 9.94g |
Bielkoviny | 1.59g | 1.71g |