SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Nebeská vianočná torta

(0)
5 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

slávnostná

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Nebeská vianočná torta

Na cesto:

10,5 ks bielok
50 g cukor
110 g maslo zmäknuté alebo margarín
150 g cukor
3 ks žĺtok
180 g múka hladká
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
soľ
120 ml mlieko polotučné

Na náplň:

1 balenie Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mlieko polotučné studené
2 zarovnané PL cukor práškový
125 g maslo zmäknuté

Na ozdobenie:

2 balenia Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
1 balenie Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formička na vykrajovanie v tvare hviezdičiek

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g cukru a arómou vyšľaháme dohladka. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Korpus necháme vo forme vychladnúť.

3

Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty. Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

4

Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme. Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.

Nutričné hodnoty na recept Nebeská vianočná torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1930kJ
461kcal
1369kJ
327kcal
Tuk 19.47g 13.81g
Uhľohydrát 66.13g 46.90g
Bielkoviny 4.14g 2.94g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.