SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Palacinky plnené kučeravým kelom

(0)
4 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Chrumkavé palacinky s kučeravým kelom a Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 4 porcie

jednoduchá príprava 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Palacinky plnené kučeravým kelom

Cesto:

250 g múka hladká pšeničná
1 zarovnaná KL soľ
korenie čierne mleté
trochu orech muškátový nastrúhaný
500 ml mlieko
4 vajce (veľkosť M)

Náplň:

300 g kučeravý kel
soľ
200 g syr feta alebo ovčí
250 g mozzarella di bufala
4 plátky šunka
1 cibuľa
1 PL olej napr. slnečnicový
korenie čierne mleté
1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker

Na pečenie:

trochu olej napr. slnečnicový

preparation

príprava

1

Cesto

Múku v mise zmiešame so soľou, korením, muškátovým orieškom a mliekom pomocou metličky. Pridáme vajcia a znova prešľaháme. Cesto necháme 20 až 30 minút odpočívať

2

Náplň

Kel preberieme, umyjeme a hrubé stonky odrežeme. Listy 5 minút mierne povaríme vo vriacej osolenej vode. Rýchlo ochladíme studenou vodou, necháme odkvapkať a tekutinu vytlačíme. Obidva druhy syra nakrájame na kocky, šunku natrháme na kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

3

Palacinky

Na panvici s nepriľnavým povrchom (Ø asi 24 cm) s trochou oleja postupne upečieme asi 8 palaciniek.

4

V hrnci zohrejeme olej a najskôr na ňom posmažíme cibuľku. Potom pridáme kel a krátko podusíme. Zmiešame s Creme VEGA a dochutíme soľou a korením.

5

4 palacinky rovnomerne natrieme kelovou masou. Na masu rozdelíme syr a šunku. Každý kus prikryjeme druhou palacinkou. Takto pripravené ich z oboch strán posmažíme na troche oleja na panvici, kým sa syr rozpustí.

Nutričné hodnoty na recept Palacinky plnené kučeravým kelom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 5912 kJ
1412 kcal
1231 kJ
294 kcal
Tuk 47.07 g 9.81 g
Sacharidy 65.94 g 13.74 g
Bielkoviny 41.46 g 8.64 g