SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Papájový dezert

(0)
4 3 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dezert pre milovníkov exotických chutí s Tortovým želé a VEGA Gélom Dr. Oetker.

asi 4 porcie

jednoduchá príprava 10 minut

Prísady

Prísady

na recept Papájový dezert

Prísady:

1 ks papája stredne veľká
2 banany
trochu zázvor čerstvý (asi 2 cm)
2 PL med tekutý
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
jogurt biely polotučný
pomarančová šťava z 3 pomarančov
1 balíček VEGA Gél Dr. Oetker
150 ml voda
1 balíček Tortové želé žlté Dr. Oetker
125 ml Creme VEGA Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

ponorný mixér
4 ks poháre

preparation

príprava

1

Na prípravu dezertu v mise rozmixujeme papáju s banánom, nastrúhaným zázvorom, medom a pastou pomocou ponorného mixéra. Osem PL odoberieme a doplníme do 350 g bielym jogurtom. Do zvyšku ovocnej zmesi nalejeme pomarančovú šťavu do výsledných 250 ml.

2

VEGA Gél pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Nalejeme do zmesi s jogurtom a dôkladne zamiešame. Rozdelíme do pohárov a necháme v chladničke stuhnúť.

3

Tortové želé zmiešame v kastróliku s druhou ovocnou zmesou a pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do pohárov na stuhnutú jogurtovú vrstvu a opäť necháme v chladničke stuhnúť na 1-2 hodiny.

4

Ozdobíme Creme VEGA.

Nutričné hodnoty na recept Papájový dezert

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1047 kJ
250 kcal
343 kJ
82 kcal
Tuk 10.34 g 3.38 g
Sacharidy 36.26 g 11.85 g
Bielkoviny 3.77 g 1.23 g