SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Perníkové cupcakes s kakaovým fondánom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Cupcakes okorenené perníkovým korením s tekvicou, Fondánom kakaovým a Marcipánom Dr. Oetker prinesú tú pravú vianočnú atmosféru do vašich domovov.

asi 12 porcí

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Perníkové cupcakes s kakaovým fondánom

Na cesto:

0,25 ks tekvica Hokkaido
200 g múka špaldová celozrnná
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
0,25 KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
110 g cukor trstinový
1 balíček Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
0,5 KL soľ
1 zarovnaná PL perníkové korenie
120 ml olej
2 vajce

Na krém:

200 g smotanový syr
150 g maslo zmäknuté
200 g cukor trstinový práškový
1 Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
štipka škorica mletá

Na ozdobenie:

1 balíček Fondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenie Marcipán Dr. Oetker

Okrem toho:

ponorný mixér
12 ks papierové košíčky na muffiny
forma na muffiny (12 kusov)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičky

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta tekvicu olúpeme, nakrájame na malé kúsky a uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou, cukrami, soľou a korením. Pridáme olej a vajcia a dôkladne všetko vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme syr s maslom, cukrom, dreňou zo struku a škoricou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na muffiny.

4

Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme fondán a marcipán na pláty a pomocou formičiek z nich povykrajujeme hviezdičky, ktorými ozdobíme cupcakes.

Nutričné hodnoty na recept Perníkové cupcakes s kakaovým fondánom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2177kJ
520kcal
1687kJ
403kcal
Tuk 26.59g 20.61g
Uhľohydrát 33.55g 26.01g
Bielkoviny 5.97g 4.63g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.