SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Perníkové vajíčka

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

ako maľované

asi 16 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Perníkové vajíčka

Na cesto:

1 balenie Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej
4 PL slivkový lekvár alebo pikantného džemu, napr. ríbezľového
3 PL rum

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 balenie Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame zmes na perník s vodou a olejom. Všetko dôkladne premiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

2

Po vychladnutí perník rozdrobíme do misy, pridáme lekvár alebo džem, rum a ručne dobre prehnetieme dohladka. Ruky namáčame v studenej vode a tvarujeme vajíčka veľké 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť.

3

Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a nalejeme do mištičky. Pomocou vidličky namočíme osem vajíčok a necháme zatuhnúť. Marcipán rozvaľkáme na pocukrovanej ploche na výšku asi 5 mm, nakrájame štvorčeky, do ktorých zabalíme zvyšné vajíčka. Všetky vajíčka dozdobíme podľa fantázie tubičkami.

Nutričné hodnoty na recept Perníkové vajíčka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1139 kJ
272 kcal
1185 kJ
283 kcal
Tuk 15.28 g 15.91 g
Sacharidy 30.60 g 31.87 g
Bielkoviny 1.61 g 1.67 g