SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Perníkové vajíčka

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

ako maľované

asi 16 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Perníkové vajíčka

Na cesto:

1 balenie Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej
4 PL slivkový lekvár alebo pikantného džemu, napr. ríbezľového
3 PL rum

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 balenie Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame zmes na perník s vodou a olejom. Všetko dôkladne premiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

2

Po vychladnutí perník rozdrobíme do misy, pridáme lekvár alebo džem, rum a ručne dobre prehnetieme dohladka. Ruky namáčame v studenej vode a tvarujeme vajíčka veľké 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť.

3

Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a nalejeme do mištičky. Pomocou vidličky namočíme osem vajíčok a necháme zatuhnúť. Marcipán rozvaľkáme na pocukrovanej ploche na výšku asi 5 mm, nakrájame štvorčeky, do ktorých zabalíme zvyšné vajíčka. Všetky vajíčka dozdobíme podľa fantázie tubičkami.

Nutričné hodnoty na recept Perníkové vajíčka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1139kJ
272kcal
1185kJ
283kcal
Tuk 15.28g 15.91g
Uhľohydrát 30.60g 31.87g
Bielkoviny 1.61g 1.67g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.