SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Punčové rezy

(0)
5 6 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

obľúbené

asi 24 porcií

stredná obťažnosť 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Punčové rezy

Na cesto:

10 ks bielok
120 g cukor
10 ks žĺtok
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
270 g múka hladká
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
250 g ríbezľový džem alebo iný pikantný

Na sirup:

150 ml voda
120 g cukor
100 ml punč

Na ozdobenie:

1 balenie Poleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (20 x 30 cm) s vyšším okrajom

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou do peny. Pridáme múku a sneh a opatrne ručne zľahka vymiešame dohladka. Viac ako polovicu cesta nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Zvyšok cesta rozdelíme na polovice. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Obe cestá nanesieme ku kratším stranám jedného vymasteného a múkou vysypaného plechu (20 x 30 cm). Opatrne rozotrieme smerom k stredu tak, aby sa obe cestá spojili, ale nezmiešali. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 7 Minút

4

Korpus necháme vychladnúť.

5

Na prípravu sirupu v kastróliku povaríme vodu s cukrom asi 15 minút. Zmes necháme vychladnúť a potom do nej pridáme punč a arómu.

6

Svetlý korpus prekrojíme na polovice. Farebné pláty potrieme slabou vrstvou džemu a rozkrojíme na 4 pásy – 2 žlté a 2 červené (1 pás má rozmery 20 x 7,5 cm). Na plech (20 x 30 cm) vyložený papierom na pečenie položíme 1 svetlý plát a potrieme slabou vrstvou džemu. Striedavo nanášame farebné pláty a prelejeme sirupom. Nakoniec nanesieme druhý svetlý plát. Prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

7

Potom vyklopíme na podnos, stiahneme papier na pečenie a prekrojíme.

8

Na ozdobenie pripravíme polevu s vodou podľa návodu na obale. Nanesieme ju na povrch a uhladíme. Nakoniec prikrášlime tmavou polevou pripravenou podľa návodu na obale.

Nutričné hodnoty na recept Punčové rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 720kJ
172kcal
1059kJ
253kcal
Tuk 2.40g 3.53g
Uhľohydrát 31.41g 46.18g
Bielkoviny 2.07g 3.05g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.