Flag

Farebná roláda

asi 12 porcií
Stredne náročné
45
Pestrý zákusok na každý stôl.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
120 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané KLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
250 mlsmotana pochúťková
100 gcukor práškový
šťava z 1 citróna
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
2broskyne (olúpané a vykôstkované)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame.

2

2/3 cesta nanesieme pomocou stierky na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto nanášame v pruhoch tak, aby medzi nimi vznikli medzery. Do zvyšného cesta opatrne vmiešame preosiate kakao a vyplníme ním medzery na plechu. Pečieme v predhriatej rúre.

Doba pečenia: 12 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Piškótové cesto ihneď po upečení vyklopíme na práškovým cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Cesto potom prikryjeme vlhkou utierkou.

4

Na prípravu náplne zmiešame pochúťkovú smotanu s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do náplne. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a spolu s rumovou arómou vmiešame do smotanovej náplne. Všetko dôkladne premiešame.

5

Hotovou náplňou rovnomerne potrieme vychladnutú piškótu. Broskyne nakrájame na malé kúsky, pokladieme ich na náplň a uložíme na 10 minút do chladničky. Potom zákusok zrolujeme do rolády a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.