SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Schwarzwaldské tortičky

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

100% Prírodní kakao Dr.Oetker s jedinečnou prirodzenou plnou kakaovou chuťou a voňou.

asi 12 ks

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Schwarzwaldské tortičky

Ešte potrebujeme:

forma na muffiny (12 kusov)
12 papierových košíčkov
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Na cesto:

0.06 vajce
100 g cukor  
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 g múka hladká
20 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
20 g Prírodné kakao Dr. Oetker
0,5 KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker

Na náplň:

350 g kompót višňový (hmotnosť po odkvapkání)
180 ml šťava z kompótu
20 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukor  
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
400 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g čokoláda horká

Na ozdobenie:

12 ks višne čerstvé

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom a sódou bikarbónou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Upečené korpusy asi po 5 minutách vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. V 1/3 šťavy rozmiešame škrob s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšok šťavy privedieme do varu. Potom vmiešame rozmiešaný škrob s cukrom a za stálého miešania krátko povaríme. Pridáme višně, zamiešame a necháme vychladnúť.

4

Z kopusov odstánime papierové košíčky a 2x pozdľžne prekrojíme. Náplň nanesieme na spodné diely a priklopíme stredným dielom.

5

V mise vyšľaháme smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. Polovicu šľahačky nanieseme na stredné diely a priklopíme vrchným dielom. Zvyškom šľahačky tortičky ozdobíme. Posypeme nastrúhanou čokoládou a prikrášlime višňami. Odložíme do chladničky.

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.