SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Škoricovo-snehové vlnky

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

so škoricou a slivkovým lekvárom

asi 12 porcií

pre zkúsených 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Škoricovo-snehové vlnky

Na piškótové cesto:

6 vajce
120 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
200 ml voda minerálna
200 ml olej
300 g múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 g orechy mleté

Na plnku:

500 ml smotana pochúťková
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Šľahačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mlieko studené

Na potretie a posypanie:

1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
250 g slivkový lekvár
50 ml rum

Ešte potrebujeme:

cukrárske vrecko

preparation

príprava

1

Piškóta

Vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do hladka. Postupne vmiešame olej a minerálnu vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom, mletými orechmi a vmiešame do vaječnej hmoty. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme do strednej časti rúry piecť.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Po upečení necháme vychladnúť.

3

Vychladnutú piškótu potrieme rumovým lekvárom.

4

Plnka

Pochúťkovú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom. Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu na balení. Do vyšľahanej šľahačky zľahka vmiešame pochúťkovú smotanu a naplníme ňou cukrárenské vrecúško s guľatým, hladkým špicom.

5

Pomocou vrecúška ozdobne navrstvíme smotanovú plnku a nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Rezy dáme pred podávaním na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Škoricovo-snehové vlnky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2085 kJ
498 kcal
1038 kJ
248 kcal
Tuk 29.07 g 14.46 g
Sacharidy 38.58 g 19.19 g
Bielkoviny 9.50 g 4.73 g