Flag

Škoricovo-snehové vlnky

asi 12 porcií
Náročné
35
so škoricou a slivkovým lekvárom
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na piškótové cesto
6 ksvajce
120 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
200 mlvoda minerálna
200 mlolej
300 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 gorechy mleté
Na plnku
500 mlsmotana pochúťková
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmlieko studené
Na potretie a posypanie
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
250 gslivkový lekvár
50 mlrum
Ešte potrebujeme
cukrárske vrecko
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Piškóta

Vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do hladka. Postupne vmiešame olej a minerálnu vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom, mletými orechmi a vmiešame do vaječnej hmoty. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme do strednej časti rúry piecť.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po upečení necháme vychladnúť.

3

Vychladnutú piškótu potrieme rumovým lekvárom.

4

Plnka

Pochúťkovú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom. Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu na balení. Do vyšľahanej šľahačky zľahka vmiešame pochúťkovú smotanu a naplníme ňou cukrárenské vrecúško s guľatým, hladkým špicom.

5

Pomocou vrecúška ozdobne navrstvíme smotanovú plnku a nakoniec posypeme škoricovým cukrom. Rezy dáme pred podávaním na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.